Skip to content

Singapūras. Maisto eksperimentai :)

Singapūre galima pavalgyti brangiai ir pigiai, abiem atvejais gali būti skanu ir nelabai. Tik alaus, gaila,  pigiai atsigerti nepavyks – parduotuvėje skardinė 0.5 l kainuoja apie 6-7 SGD, t.y. 4.5 – 5 Eur. Kainas kavinėse įsivaizduokite patys :). Mano kelionė ekonominės klasės, be to, man patinka ragauti vietinį maistą, taigi stengiuosi nepermokėti ir ieškoti aukso viduriuko. Kai kada pavyksta 🙂

Pirma Singapūrasdiena. Atvykau į apartamentus vakare ir nusprendžiau kažkur šalia pavakarieniauti. Netoliese esančiame prekybos centre daug visokių kavinių, kaip visada, sunku išsirinkti, bet prisiminiau – aš gi Azijoje! Reikia valgyti Azijietišką maistą! Užėjau į kažkokią kavinę, atrodė visai ok, užsisakiau, dabar jau pamiršau, ką, bet kažkas su žuvim. Šiaip pati žuvis tikrai skani, tik tas užpildas iš ale ryžių dribsnių nėra labai įspūdingas. Kaina – 6 SGD (apie 4.5 Eur), duočiau kokius 6 balus iš 10 :). Turint minty tai, kad Singapūras yra vienas brangiausių mietų Pasaulyje, visai neblogai.

 

 

Vietiniai pusryčiai

Antra diena. Pusryčiai. Negaliu be jų, taigi atsikėlusi išėjau jų ieškoti. Šalia buvo kelios kavinės, o aš skaičiau, kad reikia išbandyti vietinę kavą (juoda su kondencuotu pienu), taigi ėmiau ir išbandžiau kartu su vieninteliais ten buvusiais pusryčiais (kavinė buvo visiškas vietinis šeimos versliukas). Kava saldoka, bet ok, reikės angliavandenių intensyviai dienai. Pusryčiai – karštu vandeniu užpilti du kiaušiniai, kuriuos reikia palaikyti 6 min. Palaikiau, atidariau, pradėjau valgyti – neįprastai skysti., pasidarė keista… Apsidairau – aplinkui visi taip valgo, taigi suvalgiau ir aš. Nei smectos, nei angliukų neprireikė,  bet pusryčius kitoms dienoms nusipirkau parduoduvėje 🙂

 

Salotos SSingapūras. Sentosaentosa saloje. Čia kur rašiau, kad valgyti ten brangoka. Šiaip tikrai skanios (su krabų mėsa), bet, įvertinus tai, kad reikia pačiai ir užsisakyti, ir atsiskaityti, 18 SGD (12 Eur) neverta mokėti. Salotas pagamina ir atneša, visa laimė, padavėjai 🙂

 

 

 

 

 

 

Koldūnai

Trečia diena. Verta išbandyti koldūnus, kurie yra iš ryžių miltų su įvairiais įdarais. Jų yra po kelis porcijoje, taigi tinka užsisakyti kelias porcijas ir tiesiog ragauti. Užsisakiau su krevetėmis ir krabų mėsa, iš viso tris skirtingas porcijas ir visa tai kainavo 8 SGD (5.5 Eur). Dar norėjau pabandyti su “shark fin”, bet šalia eilėje stovėjęs simpatiškas vyrukas sakė, kad ne “cool” tuos koldūnus valgyti, taigi paklausiau jo :). Gal kada kitą kartą…

 

 

 

 

Mano atradimai ir patarimai:

  1. Nebrangu yra valgyti įvairiuose centruose, pvz.: Vivo city, kuris yra prieš persikeliant į Sentoso salą, taip pat China town, dar vienas įvairių rytietiškų virtuvių kompleksas – Lau pa Sat (man jį rekomendavo) ir t.t.;
  2. Parduotuvėse maistas irgi nėra labai pigus, taigi aš geriau rinkčiausi tuos kompleksus, kur tik ką aprašiau;
  3. Jei norisi išbandyti įvairaus gatvės maisto, jo galima rasti vos už kelis SGD Bugis street, be to, ten skanios įvairios sultys su ledukais tik po 1 SGD (mažiau nei 1 Eur) 🙂
  4. Alus Singapūre brangus. Nemažai kur yra “happy hours” (pvz.: iki 20:00 alaus bokalas kainuoja 10 – 13 SGD, t.y. 7 – 10 Eur ar net dagiau), taigi “happy” sąvoka, šiuo atveju, realiatyvi :).

 

2 Comments

  1. vilija vilija

    Nu super straipsniukas 😉

    • Viktorija Viktorija

      Aciu aciu! 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *